بازی برای بزرگسالان چه فوایدی دارد؟
قط به این دلیل که ما بالغ هستیم، این بدان معنا نیست که باید زندگی را تماماً با کار بسازیم. در زندگی پرمشغله و مدرن خود، بسیاری از ما آنقدر روی تعهدات کاری و خانوادگی تمرکز می کنیم که به نظر می رسد هرگز زمانی برای تفریح خالص نداریم.
بازی برای بزرگسالان چه فوایدی دارد؟
فقط به این دلیل که ما بالغ هستیم، این بدان معنا نیست که باید زندگی را تماماً با کار بسازیم. در زندگی پرمشغله و مدرن خود، بسیاری از ما آنقدر روی تعهدات کاری و خانوادگی تمرکز می کنیم که به نظر می رسد هرگز زمانی برای تفریح خالص نداریم. براساس نظر مشاور خانوادهما به عنوان بزرگسالا، جایی بین کودکی و بزرگسالی، بازی را متوقف کردیم. وقتی اوقات فراغت خود را در نظر می گیریم، به احتمال زیاد در مقابل تلویزیون یا کامپیوتر قرار می گیریم تا اینکه مانند دوران کودکی به بازی های سرگرم کننده و شاداب بپردازیم. اما بازی فقط برای بچه ها ضروری نیست. می تواند منبع مهمی برای آرامش و تحریک برای بزرگسالان نیز باشد .
بازی با شریک عاشقانه، دوستان، همکاران، حیوانات خانگی و کودکان راهی مطمئن (و سرگرم کننده) برای تقویت تخیل، خلاقیت، توانایی های حل مسئله و رفاه عاطفی شماست. بازی بزرگسالان زمانی است برای فراموش کردن کار و تعهدات و اجتماعی بودن به روشی غیرساختاری و خلاق.
بازی می تواند به سادگی مسخره کردن با دوستان، به اشتراک گذاشتن جوک با یک همکار، انداختن فریزبی در ساحل، لباس پوشیدن در جشن هالووین با بچه های خود، ساختن آدم برفی در حیاط، بازی با سگ، بازی کردن در یک مهمانی. یا با همسرتان بدون هیچ مقصدی به دوچرخه سواری بروید. نیازی نیست که این فعالیت به جز سرگرمی و لذت بردن، هیچ نکته ای داشته باشد. با دادن اجازه بازی با رها شدن شادی آور دوران کودکی، می توانید از فواید سلامتی زیادی در طول زندگی بهره مند شوید.
فواید بازی چیست؟
در حالی که بازی برای رشد کودک بسیار مهم است، برای افراد در هر سنی نیز مفید است. براساس اطلاعات بدست آمده از مشاوره ازدواجبازی می تواند به زندگی شادی بیافزاید، استرس را از بین ببرد، یادگیری را افزایش دهد و شما را به دیگران و دنیای اطرافتان متصل کند. بازی همچنین می تواند کار را سازنده تر و لذت بخش تر کند.
شما می توانید به تنهایی یا با یک حیوان خانگی بازی کنید، اما برای مزایای بیشتر، بازی باید حداقل یک نفر دیگر را به دور از بار حسی ابزارهای الکترونیکی درگیر کند.
بازی کمک می کند:
تسکین استرس. بازی سرگرم کننده است و می تواند باعث آزاد شدن اندورفین شود، مواد شیمیایی طبیعی بدن که حس خوبی دارند. اندورفین باعث ایجاد حس کلی خوب می شود و حتی می تواند به طور موقت درد را تسکین دهد.
بهبود عملکرد مغز. بازی شطرنج، تکمیل پازل یا انجام سایر فعالیتهای سرگرمکننده که مغز را به چالش میکشد، میتواند به پیشگیری از مشکلات حافظه و بهبود عملکرد مغز کمک کند. تعامل اجتماعی بازی با خانواده و دوستان نیز می تواند به دفع استرس و افسردگی کمک کند.
ذهن را تحریک کنید و خلاقیت را تقویت کنید. کودکان خردسال اغلب هنگام بازی بهترین یادگیری را می آموزند – این اصل برای بزرگسالان نیز صدق می کند. وقتی یک کار جدید سرگرم کننده باشد و در حالتی آرام و بازیگوش باشید، بهتر یاد می گیرید. بازی همچنین می تواند تخیل شما را تحریک کند و به شما در سازگاری و حل مشکلات کمک کند.
روابط و ارتباط خود را با دیگران بهبود بخشید. به اشتراک گذاشتن خنده و سرگرمی می تواند همدلی، شفقت، اعتماد و صمیمیت را با دیگران تقویت کند. بازی لازم نیست شامل یک فعالیت خاص باشد. همچنین می تواند یک حالت ذهنی باشد. ایجاد یک طبیعت بازیگوش می تواند به شما کمک کند در موقعیت های استرس زا رها شوید، یخ را با غریبه ها بشکنید، دوستان جدیدی پیدا کنید و روابط تجاری جدیدی ایجاد کنید.
شما را جوان و پرانرژی نگه می دارد. به قول جورج برنارد شاو، «ما به دلیل پیر شدن از بازی دست نمی کشیم. ما پیر میشویم چون دیگر بازی نمیکنیم." بازی می تواند انرژی و سرزندگی شما را افزایش دهد و حتی مقاومت شما را در برابر بیماری ها بهبود بخشد و به شما کمک کند بهترین عملکرد خود را داشته باشید.
بازی و روابط
بازی یکی از مؤثرترین ابزارها برای تازه و هیجان انگیز نگه داشتن روابط است. بازی با هم شادی، سرزندگی و انعطاف را در روابط به ارمغان می آورد. بازی همچنین می تواند رنجش ها، اختلاف نظرها و آسیب ها را التیام بخشد. از طریق بازی منظم، یاد می گیریم به یکدیگر اعتماد کنیم و احساس امنیت کنیم.
اعتماد به ما این امکان را می دهد که با هم کار کنیم، خودمان را به روی صمیمیت باز کنیم و چیزهای جدید را امتحان کنیم. با تلاش آگاهانه برای گنجاندن شوخ طبعی و بازی بیشتر در تعاملات روزانه خود، می توانید کیفیت روابط عشقی خود را بهبود بخشید - و همچنین ارتباطات خود را با همکاران، اعضای خانواده و دوستان.
بازی به رشد و بهبود مهارت های اجتماعی کمک می کند. مهارت های اجتماعی به عنوان بخشی از دادن و گرفتن بازی یاد می شود. در طول بازی کودکی، بچه ها در مورد ارتباطات کلامی، زبان بدن، مرزها، همکاری و کار گروهی یاد می گیرند. به عنوان بزرگسال، شما همچنان به بهبود این مهارت ها از طریق بازی و ارتباط بازیگوش ادامه می دهید.
بازی همکاری با دیگران را آموزش می دهد. بازی یک کاتالیزور قوی برای اجتماعی شدن مثبت است. از طریق بازی، کودکان یاد میگیرند که چگونه با دیگران «خوب بازی کنند» – با هم کار کنند، قوانین مورد توافق طرفین را رعایت کنند و در گروهها معاشرت کنند. به عنوان بزرگسال، می توانید به استفاده از بازی برای شکستن موانع و بهبود روابط خود با دیگران ادامه دهید.
بازی می تواند زخم های عاطفی را التیام بخشد. به عنوان بزرگسالان، وقتی با هم بازی می کنید، دقیقاً درگیر هستید همان الگوهای رفتاری است که به طور مثبت مغز کودکان را شکل می دهد. همین رفتارهای بازیگوش که سلامت عاطفی کودکان را پیش بینی می کند می تواند منجر به تغییرات مثبت در بزرگسالان نیز شود. برای مثال، اگر فردی که از نظر احساسی ناامن است با یک شریک امن بازی کند، می تواند به جایگزینی باورها و رفتارهای منفی با فرضیات و اعمال مثبت کمک کند.
سخن پایانی
امیدواریم که مطالب این مقاله برای شما مفید بوده باشد. اگر ویژگی هایی که در بالا گفته شد، برای شما آشنا است؛ یکی از بهترین و امن ترین کارها، مراجعه به مطب روانشناسیاست که بسیار کمک کننده است. یکی از کلینیک های روانشناسی خوب در این زمینه، مرکز مشاوره انتخاب نو است که شماره کلینیک روانشناسی در پایان متن آمده است.
نویسنده : محدثه بیاتی
تلفن : 22593216 – 22795735
آدرس : قیطریه – بلوار کاوه جنوب – نرسیده به خیابان دولت – نبش کوچه اخلاقی غربی – پلاک 29 – طبقه3